Archive for April, 2012

Sweet Dreams

Soms spring je het water in, en denk je na vijf minuten: afbreken die handel. Zo ook deze duik bij Sweet Dreams, vlakbij de zuidpunt van Bonaire. Het zicht deed denken aan de Vinkeveense plassen op zaterdagmiddag, en vis was er ook al niet. Maar toen veranderden de omstandigheden radikaal. Het zicht klaarde op, het rif toonde zich in volle glorie. Na een grote groene morene, een paar juvenile spotted drums en de gebruikelijke parrots en angels had het nog een verassing in petto: een jong volwassen hawksbill turtle vergezelde ons de laatste vijftien minuten van de duik. Over de naam van de site hoef ik geen woorden vuil te maken; als iets je zoete dromen bezorgt…

Scouting Bonaire

by Marieke KnolEn zo stonden we op een zaterdagochtend op het scoutingterrein in Rincon. Rond half tien is het nog niet zo warm, maar het zonnetje brandde al aardig. Terwijl de jongeren de resten van het ontbijt opruimden, maakten wij kennis met muziekdocent Caroline Pie en de beide groepsleiders, terwijl de welpen op de achtergrond al flink gaan het roffelen zijn.

Caroline vertelt ons, dat ze een jaar geleden langs de scouting kwam en daar de drumband voor het eerst hoorde. Deze klonk lang niet slecht, maar zij meende dat ze als professioneel muziekdocent toch een steentje kon bijdragen. Sindsdien coordineert ze de lessen en is ze ook begonnen de jongeren muzieknotatie bij te brengen. Alles stukje bij beetje.

by Marieke Knol

Klaar voor de demonstratie. Dat de groep discipline heeft, is duidelijk: allen reageren ze stipt op de bevelen van de hopman. Ook de ingestudeerde stukken worden met verve gebracht, strak in de maat, waarbij de ouderen de jongeren in de gaten houden en aanwijzingen geven. Klinkt goed. Zeker als je bedenkt dat de groep pas drie jaar speelt. En dat de kleinste muzikant waarschijnlijk minder weegt dan haar trommel.

 

by Marieke KnolMaar het leukste staat ons nog te wachten. Wanneer de trommels zijn weggelegd, gaat het geroffel gewoon door. Nu zijn de lokale nummers aan de beurt, compleet met zang en dans. Wat een enthousiasme! En een energie! Half lachend merkt Caroline op dat dit pas ophoud wanneer de mallets worden afgenomen. En zelfs dan met tegenzin. Bijna wil ik vragen: “waarom zou je?” Waarom niet lekker doorspelen tot de avond valt? Zingen en dansen tot de morgenstond. Want zoveel ongecompliceerde passie, dat maakt een mensenhart blij!

Search
Categories
Archives

You are currently browsing the Astrid de Jager blog archives for April, 2012.