Archive for the ‘Music’ Category

Scouting Bonaire

by Marieke KnolEn zo stonden we op een zaterdagochtend op het scoutingterrein in Rincon. Rond half tien is het nog niet zo warm, maar het zonnetje brandde al aardig. Terwijl de jongeren de resten van het ontbijt opruimden, maakten wij kennis met muziekdocent Caroline Pie en de beide groepsleiders, terwijl de welpen op de achtergrond al flink gaan het roffelen zijn.

Caroline vertelt ons, dat ze een jaar geleden langs de scouting kwam en daar de drumband voor het eerst hoorde. Deze klonk lang niet slecht, maar zij meende dat ze als professioneel muziekdocent toch een steentje kon bijdragen. Sindsdien coordineert ze de lessen en is ze ook begonnen de jongeren muzieknotatie bij te brengen. Alles stukje bij beetje.

by Marieke Knol

Klaar voor de demonstratie. Dat de groep discipline heeft, is duidelijk: allen reageren ze stipt op de bevelen van de hopman. Ook de ingestudeerde stukken worden met verve gebracht, strak in de maat, waarbij de ouderen de jongeren in de gaten houden en aanwijzingen geven. Klinkt goed. Zeker als je bedenkt dat de groep pas drie jaar speelt. En dat de kleinste muzikant waarschijnlijk minder weegt dan haar trommel.

 

by Marieke KnolMaar het leukste staat ons nog te wachten. Wanneer de trommels zijn weggelegd, gaat het geroffel gewoon door. Nu zijn de lokale nummers aan de beurt, compleet met zang en dans. Wat een enthousiasme! En een energie! Half lachend merkt Caroline op dat dit pas ophoud wanneer de mallets worden afgenomen. En zelfs dan met tegenzin. Bijna wil ik vragen: “waarom zou je?” Waarom niet lekker doorspelen tot de avond valt? Zingen en dansen tot de morgenstond. Want zoveel ongecompliceerde passie, dat maakt een mensenhart blij!

Search
Categories
Archives

You are currently browsing the archives for the Music category.